Stam

18 plus, gemengd

Algemeen

Wil jij ook graag deel uit maken van de gezelligste Stam van ’t Gooi? Wij zijn een actieve en grote groep die, naast leiding geven op zaterdagmiddag, veel activiteiten onderneemt als gezellige vriendengroep. De Raboesstam is de kern van Scouting Raboes; leidinggevenden, oud-leden en vrienden vinden elkaar ’s avonds na opkomst in ons Stamlokaal ‘Brampton Old Brewery’ om na te borrelen en afwisselende Stamavonden te organiseren.

Leeftijd18 t/m 28 jaar
GeslachtGemengd
WanneerZaterdag na opkomst
UniformDonkerblauwe Stampolo met roze Raboesstam logo + Das (Hunting Stewart) (leiding heeft een zwart vest met Scouting Raboes logo)
Contactstamorgaan@scoutingraboes.nl
Kosten40 euro per jaar

Wil je een keer mee komen kijken? Dat kan altijd! Je kunt een mailtje sturen of gezellig langskomen op zaterdagmiddag rond half 5!

Stamavonden

Wat er in de stam gebeurd op zaterdagavond is houden we even geheim ;). Ben je 18+, hou je van een boel gezelligheid, uitdagende activiteiten en lijkt het je leuk om daar achter te komen? Kom dan vooral eens kijken!

Activiteiten

Naast onze gewone opkomsten zijn er door het jaar heen ook nog een aantal speciale activiteiten. Wanneer deze zijn hoor je van je leiding, maar je kan de activiteiten ook terugvinden in de agenda op deze website. Hou de agenda goed in de gaten, want elk jaar is die weer een beetje anders!

Het Zomerkamp
Verreweg het gaafste van Scouting is natuurlijk het zomerkamp. 10 dagen kamperen met je patrouille op een elk jaar weer andere hele gave locatie. Een 2 daagse hike, primitieve dag, sportdag, voor de meiden Crea-tut dag, voor de jongens Mannendag, zijn dingen die jaarlijks terugkomen. Of er een nachtspel of een dropping komt, verklappen we natuurlijk niet. Elk zomerkamp is in een bepaald thema zoals Mission Impossible, Asterix en Obelix of Spongebob! Afgelopen jaar was het thema China, dus alle Scouts kunnen inmiddels met stokjes eten!

De SRW en RSW
SRW staat voor de Scouting Raboes Wedstrijden en de RSW voor de Regionale Scouting Wedstrijden. De SRW is de voorbereiding voor de RSW. Met je patrouille strijd je het hele weekend tegen de andere patrouilles. Je krijgt punten voor de opbouw van je kampje, je thema, je eten, enz…. De winnaar krijgt natuurlijk de eeuwige roem! De RSW is een regionale activiteit. Samen met je patrouille vertegenwoordig je het Raboes tijdens een weekendkampje waarin je beoordeeld wordt op dezelfde punten als bij de SRW. Alleen is het allemaal nu nog groter en spectaculairder, want je strijd tegen allemaal andere patrouilles uit de hele regio. Je leiding gaat niet mee, maar je kan ze er wel tegenkomen!

De Pooltocht
Overdag hiken is al heel leuk! Maar ’s nachts is nog veel leuker! Elk jaar wordt er een speciale nachthike georganiseerd, waarin je met een paar van je medescouts ’s nachts op pad gaat!

De boerenkoolmaaltijd
Het spreekt voor zich! We gaan lekker boerenkool eten met zijn allen! Met het hele Raboes tegelijk gaan we aan tafel. Beregezellig, maar hou je worst goed in de gaten!

Het orgaan

De Stam heeft geen leiding, maar wordt bestuurd door het orgaan.

Het orgaan heeft een voorzitter, een vice-voorzitter, een penningmeester en secretaris. Daarnaast zijn er nog vele andere functies die je binnen de stam kan vervullen.