Vertrouwenscontactpersoon

Wat is een vertrouwenscontactpersoon?
Een vertrouwenscontactpersoon is er voor iedereen die een vraag heeft over of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag en hier met iemand vertrouwelijk over wil praten.

Wat doet de vertrouwenscontactpersoon?
De vertrouwenscontactpersoon luistert naar jouw verhaal en helpt je zoeken naar mogelijkheden om de situatie op te lossen. De vertrouwenscontactpersoon zal niet zelf inhoudelijk de klacht behandelen, maar je de weg naar een goede oplossing proberen aan te geven. De vertrouwenscontactpersoon is op de hoogte van de mogelijkheden die er zijn om hulp te krijgen. In overleg met jou, en soms ook met je ouders, zoeken zij naar een bemiddelaar of verwijzing naar een hulpverlener.

Waarom een vertrouwenscontactpersoon?
Ongewenst gedrag komt helaas overal voor. Het bestuur van Scouting Raboes vindt het belangrijk dat je terecht kan voor advies en hulp en heeft daarom een vertrouwenscontactpersoon aangesteld. Er zijn veel soorten van ongewenst gedrag, zoals: agressie, bedreiging, belediging, mishandeling, pesten, ongewenste intimiteiten en discriminatie: het kwaadspreken over iemand zijn afkomst, huidskleur, geloof of seksuele voorkeur. Als je met ongewenst gedrag te maken hebt, op of rond onze vereniging, is het handig te weten waar je terecht kunt voor advies en hulp. Of gewoon voor een luisterend oor.

De vertrouwenscontactpersoon van Scouting Raboes is Ivy van Sprang. Ivy is door het NOC*NSF opgeleid als vertrouwenscontactpersoon. Je kunt met haar contact opnemen door een mail te sturen naar vcp@scoutingraboes.nl.