Bevers

5 -7 jaar, Jongens en meisjes

Algemeen

Wil uw zoon of dochter een keer mee kijken bij de bevers? Dat kan! Neem contact op met de beverleiding en u zoon of dochter kan kosteloos viermaal met ons mee draaien.

Leeftijd5 t/m 7 jaar
GeslachtJongens en meisjes
WanneerZaterdag: 14.30 t/m 16.30 uur
UniformRode sweater + Das (Hunting Stewart)
Contactbevers@scoutingraboes.nl
Kosten130 euro per jaar

De bevers, iedere week weer een prachtig avontuur voor uw kind! Bij de bevers kan uw kind zich op zaterdag heerlijk uitleven in de natuur en de fantasie de vrije loop laten. Lekker buiten spelen, ravotten, broodje bakken op een hout vuurtje en hutten bouwen behoren tot de vaste onderdelen van onze opkomsten. Elke week proberen we op een creatieve en thematische manier uw kind een fantastische zaterdagmiddag te bezorgen.

Speltak Bevers

Opkomsten

De opkomsten van de Bevers spelen zich af in de fantasiewereld van ‘Stuiter’. Stuiter is een 6 jarig kind dat leeft in het dorp Hotsjietonia. In Hotsjietonia wonen veel vrienden van Stuiter.

Wat doet uw kind zoal op een zaterdagmiddag bij de bevers?

Nou, dat kan van alles zijn! Zoals; klimmen en klauteren, allerlei ren & tik spelen, koekjes bakken, hutten bouwen, broodbakken op houtvuur, speurtochten, creatief (tekenen, schilderen, knutselen en toneel).

Toch zijn er twee ingrediënten die bijna elke zaterdagmiddag terug komen en de opkomst bij deze leeftijdsgroep tot een succes maken: Namelijk het buiten zijn en fantasie!

Om u een voorbeeld te geven; een tochtje naar de hei is natuurlijk al een avontuur op zich.Maar het word een nog veel leuker en spannender avondtuur, als we op jacht gaan naar een verloren schat of als we een niet bestaand dier aan het volgen zijn. Geloof me of niet. Aan het eind van de dag heeft ook uw kind het niet bestaande dier met eigen ogen gezien.

Om tijdens alle drukte en gezelligheid toch een beetje de rust te bewaren, hebben onze opkomsten een vast ritueel: Alleereert beginnen we iedere opkomst met het zingen van het beverlied, daarna hebben we een kort kringgesprek met de kinderen en hierna kan de opkomst echt beginnen. Halverwege drinken we altijd met de kinderen een glaasje limonade en uiteindelijk besluiten we de opkomst ook weer met het beverlied.

Bij de bevers kan uw kind een hele hoop leren, terwijl hij/zij helemaal niet in de gaten heeft dat het iets aan het leren is en de tijd van zijn/haar leven heeft!

Om uw kind echt te laten ervaren wat we wekelijks doen, moet u uw kind gewoon een keer laten langskomen.

Dat mag altijd! Maar laat het van tevoren wel even weten (en geef dan even uw mobiele nummer aan de leiding door).

bevers@scoutingraboes.nl

Logo Scouting Raboes Laren

Activiteiten

Naast onze gewone opkomsten zijn er door het jaar heen ook nog een aantal speciale activiteiten. Wanneer deze zijn hoor je van je leiding, maar je kan de activiteiten ook terugvinden in de agenda op deze website. Hou de agenda goed in de gaten, want die is elk jaar een beetje anders!

Het Bevernachtje slapen
Het bevernachtje slapen is voor veel bevers het hoogte punt van het jaar! Als afsluiter van het jaar blijven de bevers dan één nachtje slapen op het Raboes en beleven dan allerlei dol dwaze avonturen.

Overvliegen
Net na de zomervakantie gaan de oudste bevers (de bevers die 7 jaar zijn of worden in dat kalender jaar) naar de volgende speltak. De oudste bevers gaan niet onopgemerkt naar de volgende speltak, nee zij vliegen d.m.v. een spectaculaire kabelbaan naar de volgende speltak.

Sinterklaas intocht Naarden
Elk jaar is er in Naarden een grote Sinterklaas intocht en elk jaar gaan we samen met de kabouters hiernaar kijken. Naast de zwarte pieten en natuurlijk de Sint zelf bestaat de intocht uit een heleboel wagens versierd in een bepaald thema. Genietend van een bekertje warme chocolademelk en uiteraard een handje pepernoten is het altijd een leuk uitstapje.

Sinterklaas op het Raboes
Nadat we de Sint in het land verwelkomd hebben, komt hij een paar weken later ons vereren met een bezoekje aan het Raboes. Samen met een aantal pieten is dit altijd een erg gezellige middag.

De boerenkoolmaaltijd
Om het jaar mooi af te sluiten gaan we de laatste opkomst van het jaar met het hele Raboes lekker boerenkool eten. Sommige Bevers kunnen het idee om nou juist boerenkool te gaan eten niet echt waarderen, maar ondanks dat blijft het altijd een bijzondere activiteit. ‘s Middags gaan ze in gemengde groepjes verschillende spellen doen. Dit varieert van kabelbaan tot denkspel, van spookhuis tot de ontspannende chocolademelk-post. Na deze drukke middag gaan we aan tafel en eten we heerlijke boerenkool met worst! Om de avond af te sluiten volgt een kerstverhaal, verteld en gespeeld door de leiding.

Logo Scouting Raboes Laren

Hoi!

Wat leuk dat je een kijkje komt nemen bij de leiding van de Bevers!

Op dit moment is Kevin Hooijschuur de teamleider bij de Bevers. Mocht u vragen hebben kunt u gerust mailen naar bevers@scoutingraboes.nl.

Kevin begon 12 jaar geleden op het Raboes bij de welpen. Hij is nu voor het tweedejaars vaste leiding bij de bevers. Kevin is tweedejaars student farmaceutische wetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. In z’n vrije tijd speelt Kevin piano en hij doet aan hardlopen.

Eric kwam op het Raboes toen hij 9 jaar was. Hij is begonnen bij de welpen. Hij begint dit jaar met zijn derde jaar leiding geven bij de bevers. Op het moment studeert Erik Nanomaterials and Chemistry op de Universiteit van Utrecht en heeft hij een parttime baan bij Ikea. In zijn vrije tijd speelt hij graag tennis en doet hij aan hardlopen.

Daarnaast bestaat het beverteam uit Mats, Lana en Julie!

Logo Scouting Raboes Laren