BeversRode Raboes trui

5 -7 jaar, Jongens en meisjes

Algemeen

Wil uw zoon of dochter een keer mee kijken bij de bevers? Dat kan! Neem contact op met de beverleiding en u zoon of dochter kan kosteloos viermaal met ons mee draaien.

Leeftijd5 t/m 7 jaar
GeslachtJongens en meisjes
WanneerZaterdag: 14.30 t/m 16.30 uur
UniformRode sweater + Das (Hunting Stewart)
Contactbevers@scoutingraboes.nl
Kosten140 euro per jaar

De bevers, iedere week weer een prachtig avontuur voor uw kind! Bij de bevers kan uw kind zich op zaterdag heerlijk uitleven in de natuur en de fantasie de vrije loop laten. Lekker buiten spelen, ravotten, broodje bakken op een hout vuurtje en hutten bouwen behoren tot de vaste onderdelen van onze opkomsten. Elke week proberen we op een creatieve en thematische manier uw kind een fantastische zaterdagmiddag te bezorgen.

Speltak Bevers

Opkomsten

Wat doet uw kind zoal op een zaterdagmiddag bij de bevers?

Nou, dat kan van alles zijn! Zoals; klimmen en klauteren, allerlei ren & tik spelen, koekjes bakken, hutten bouwen, broodbakken op houtvuur, speurtochten, creatief (tekenen, schilderen, knutselen en toneel).

Toch zijn er twee ingrediënten die bijna elke zaterdagmiddag terug komen en de opkomst bij deze leeftijdsgroep tot een succes maken: Namelijk het buiten zijn en fantasie!

Om u een voorbeeld te geven; een tochtje naar de hei is natuurlijk al een avontuur op zich.Maar het word een nog veel leuker en spannender avondtuur, als we op jacht gaan naar een verloren schat of als we een niet bestaand dier aan het volgen zijn. Geloof me of niet. Aan het eind van de dag heeft ook uw kind het niet bestaande dier met eigen ogen gezien.

Om tijdens alle drukte en gezelligheid toch een beetje de rust te bewaren, hebben onze opkomsten een vast ritueel: Alleereert beginnen we iedere opkomst met het zingen van het beverlied, daarna hebben we een kort kringgesprek met de kinderen en hierna kan de opkomst echt beginnen. Halverwege drinken we altijd met de kinderen een glaasje limonade en uiteindelijk besluiten we de opkomst ook weer met het beverlied.

Bij de bevers kan uw kind een hele hoop leren, terwijl hij/zij helemaal niet in de gaten heeft dat het iets aan het leren is en de tijd van zijn/haar leven heeft!

Om uw kind echt te laten ervaren wat we wekelijks doen, moet u uw kind gewoon een keer laten langskomen.

Dat mag altijd! Maar laat het van tevoren wel even weten (en geef dan even uw mobiele nummer aan de leiding door).

bevers@scoutingraboes.nl

Logo Scouting Raboes Laren

Activiteiten

Naast onze gewone opkomsten zijn er door het jaar heen ook nog een aantal speciale activiteiten. Wanneer deze zijn hoor je van je leiding, maar je kan de activiteiten ook terugvinden in de agenda op deze website. Hou de agenda goed in de gaten, want die is elk jaar een beetje anders!

Het Bevernachtje slapen
Het bevernachtje slapen is voor veel bevers het hoogte punt van het jaar! Als afsluiter van het jaar blijven de bevers dan één nachtje slapen op het Raboes en beleven dan allerlei dol dwaze avonturen.

Overvliegen
Net na de zomervakantie gaan de oudste bevers (de bevers die 7 jaar zijn of worden in dat kalender jaar) naar de volgende speltak. De oudste bevers gaan niet onopgemerkt naar de volgende speltak, nee zij vliegen d.m.v. een spectaculaire kabelbaan naar de volgende speltak.

Sinterklaas intocht Naarden
Elk jaar is er in Naarden een grote Sinterklaas intocht en elk jaar gaan we samen met de kabouters hiernaar kijken. Naast de zwarte pieten en natuurlijk de Sint zelf bestaat de intocht uit een heleboel wagens versierd in een bepaald thema. Genietend van een bekertje warme chocolademelk en uiteraard een handje pepernoten is het altijd een leuk uitstapje.

Sinterklaas op het Raboes
Nadat we de Sint in het land verwelkomd hebben, komt hij een paar weken later ons vereren met een bezoekje aan het Raboes. Samen met een aantal pieten is dit altijd een erg gezellige middag.

De boerenkoolmaaltijd
Om het jaar mooi af te sluiten gaan we de laatste opkomst van het jaar met het hele Raboes lekker boerenkool eten. Sommige Bevers kunnen het idee om nou juist boerenkool te gaan eten niet echt waarderen, maar ondanks dat blijft het altijd een bijzondere activiteit. ‘s Middags gaan ze in gemengde groepjes verschillende spellen doen. Dit varieert van kabelbaan tot denkspel, van spookhuis tot de ontspannende chocolademelk-post. Na deze drukke middag gaan we aan tafel en eten we heerlijke boerenkool met worst! Om de avond af te sluiten volgt een kerstverhaal, verteld en gespeeld door de leiding.

Logo Scouting Raboes Laren

Hoi!

Wat leuk dat je een kijkje komt nemen bij de leiding van de Bevers!

Op dit moment is Mats Joswig de teamleider bij de Bevers. Mocht u vragen hebben kunt u gerust mailen naar bevers@scoutingraboes.nl.


Mats

Hoi, ik ben Mats, 23 jaar en ik zit al sinds 5 jarige leeftijd op ‘t Raboes. Dit wordt mijn 5e jaar leiding geven aan de bevers en officieel mijn tweede jaar als teamleider. Ik doe momenteel de studie Technische Bedrijfskunde in Utrecht, waar ik ook woon. Om wat centjes bij te verdienen werk ik in een sportschool gericht op revalidatie en seniorenfit als fitness trainer. Naast scouting en mijn studie vind ik het leuk om te boulderen/klimmen, naar concerten te gaan en met vrienden af te spreken.


Lana

Ik ben Lana en ik ben 21 jaar oud en zit al sinds mijn 5de bij scouting Raboes. Dit is nu mijn 4e jaar als leiding bij de bevers en ik vind het nog steeds erg leuk. Ik hoop alle kinderen zo enthousiast te maken dat ze ook zo lang op het Raboes blijven rondlopen.

Naast scouting op zaterdag begin ik vanaf begin 2024 als stewardess bij Transavia. In mijn vrije tijd ben ik graag met mijn vrienden om leuke dingen te doen en naar concerten te gaan.


Julie

Hi! Ik ben Julie, en ik ben 21 jaar. Ik ben van jongs af aan al op het Raboes te vinden en geef nu voor mijn vierde jaar met veel plezier leiding aan de bevers. Op dit moment woon en studeer ik in Amsterdam. Naast scouting hou ik me bezig met muziek, sporten en lekker eten!


Eric

Ik ben Eric, ik ben 26 jaar en ik begon toen ik 9 was op het Raboes. Ik geef al meer dan 5 jaar leiding bij de bevers en blijf het leuk vinden. Ik heb scheikunde gestudeerd en werk bij Friesland campina als R&D onderzoeker en analist.

Naast scouting hou ik erg van tennissen, skiën en wandelen met mijn hond.


Joep

Mijn naam is Joep de Kruijk, ik ben 21 jaar oud en ik ben al inmiddels al 10 jaar lid van het Raboes. Ik heb zover al een geweldige tijd achter de rug en heb veel geleerd. Daarom vind ik het ook zo geweldig dat ik nu een vaste leiding ben bij de bevers. Recentelijk heb ik mijn diploma van de AV specialist opleiding van het ROC afgerond. Inmiddels werk ik bij een leerbedrijf gespecialiseerd in Editing en ICT. Daarnaast bespeel ik muziek (zang en gitaar) en bespreek ik alles over de mediawereld in mijn vrije tijd aan de hand van mijn YouTube kanaal (Joe Debates Entertainment).


Helen

Hee, ik ben Helen, 19 jaar. Ik zit sinds mijn 6e al op Raboes via mijn familie. Dit is mijn tweede jaar dat ik bij de bevers ga leiding geven en ik heb er erg veel zin in! Ik heb momenteel een tussenjaar en werk ik in de horeca. In mijn vrije tijd speel ik piano en gitaar, sport ik, luister veel muziek en spreek vaak af met mijn vrienden.


Phileine

Hi, ik ben Phileine, ben achttien jaar en zit vanaf mijn 5e bij scouting. Ik zit op dit moment in mijn eerste jaar van Pedagogiek. Tot nu toe vind ik dit super interessant en heb ik al heel veel geleerd. Ik vind het heel gezellig om op pad te gaan met mijn vriendinnetjes. Ook hou ik super veel van reizen en zou ik graag nog heel veel van de wereld willen zien. Daarnaast geef ik voor het eerst nu leiding, wat ik heel erg leuk vind. Ik kijk altijd uit naar de zaterdag.

Logo Scouting Raboes Laren

Het beverlied


Wij zijn de Bevers,

We zingen dit lied,

HET LIEFST EEN BEETJE HARD,

Anders hoor je het niet.


We gaan samen spelen,

Dat vinden we fijn,

Wat is het toch leuk,

Om een Bever te zijn.


Ik dans,

Ik zing,

Ik huppel,

En ik spring.


Wij zijn de Bevers,

We zingen dit lied,

HET LIEFST EEN BEETJE HARD,

Anders hoor je het niet.