ExplorersZwarte trui leiding

15-18 jaar, Jongens en meisjes

Algemeen

De Explorers is een speltak voor jongeren waarbij vele eigentijdse activiteiten worden ondernomen en bedacht.

Wil je samen met anderen deze activiteiten organiseren en daarnaast sportief en ondernemend bezig zijn?? Kom dan kijken en laat je verrassen door een afwisselend programma.

Leeftijd15 t/m 18 jaar
GeslachtGemengd
WanneerZaterdag: 13.30 t/m 16.30 uur
UniformHunting Stewart Das
Contactexplorers@scoutingraboes.nl
Kosten130 euro per jaar

Wil je een keer mee kijken? Dat kan! Neem contact op met de Explorerleiding!!
Stuur een mail naar: explorers@scoutingraboes.nl

Opkomsten

De Explorers is de oudste jeugd speltak die het Raboes heeft. De leden zijn in de leeftijd van 15 – 18 jaar. Jongens en meiden draaien gezamenlijk op zaterdag middag van 13.30 uur tot 16.30 uur HUN opkomst. Met HUN opkomst wordt bedoeld dat de Explorers zelf hun opkomst mogen bedenken. Je bent als Explorer namelijk oud en wijs genoeg om samen een spectaculaire en leuke opkomst te bedenken.

De leiding kan je dan ook meer zien als een soort begeleiding die samen met de Explorers er een gezellige en leuke tijd van maakt.De Explorers hebben de beschikking over een eigen zolder, die naar eigen smaak kan worden ingericht, zolang het dak maar erop blijft zitten.

Heb je zin om eens een keer langs te komen, je bent altijd welkom op zaterdag middag van 13.30 uur tot 16.30 uur. Stuur een mail naar explorers@scoutingraboes.nl voor vragen of meer informatie.

Logo Scouting Raboes Laren

Activiteiten

De Explorers tijd is de leukste tijd bij scouting wordt weleens gezegd! Deze speltak is er ter voorbereiding op het leidinggeven. Nadat de (bege)leiding een aantal programma’s verzorgd heeft, is de tijd gekomen, dat je er zelf voor zorgt dat je een programma hebt op de zaterdagmiddag. Naast de eigen verzonnen programma’s, wordt er gekookt op de meest uitzonderlijke manieren; brood bakken in een zelfgemaakte oven, kippetjes van het spit, of koken hoog in een boom op houtvuur.

SRW
De organisatie van de SRW, de Scouting Raboes Wedstrijden, voor de Scouts, is een van de grotere activiteiten. Tijdens deze activiteit organiseer je samen met de begeleiding een heel weekend voor de Scouts, en bereid je ze voor op de RSW, de Regionale Scouting Wedstrijden. Tijdens de SRW bedenk je het thema, een hike en een postenspelen.

Leiding geven
Ook draai je een aantal keer mee met de bevers, kabouters of welpen om te kijken hoe het is om leiding te geven.

De Pooltocht
Overdag hiken is al heel leuk! Maar ’s nachts is nog veel leuker! Elk jaar wordt er een speciale nachthike georganiseerd, waarin je met je mede Explorers in de nacht op pad gaat!

Zomerkamp
Het hoogte punt van het jaar is het zomerkamp. Ieder jaar proberen we naar het buitenland op kamp te gaan. Tijdens het kamp worden er naast de hike tochten, diverse activiteiten ondernomen. Wat te denken van mountainbiken, kanoën, vlotvaren, klimmen, canyoning en tal van andere activiteiten. Dit hangt natuurlijk af van het beschikbare zomerkamp geld. Daarom hebben we tijdens het jaar geregeld enkele opkomsten waarmee geld wordt verdiend waaronder het onderhoud van landgoed ‘t Witzand, Jantje Beton, en acties bedacht door de Explorers zelf.

Logo Scouting Raboes Laren

Leiding

Op dit moment is Marnix teamleider bij de Explorer speltak. Voor vragen kunt u een e-mail sturen naar explorers@scoutingraboes.nl

Daarnaast zijn Joris, Pim en Kitty leiding bij de explorers.


Marnix

Mijn naam is Marnix, 29 jaar oud en al ruim 20 jaar een vast gezicht op het Raboes. Als kind zijnde heb ik altijd een onwijs leuke tijd gehad op scouting. Ik zet mij al 10 jaar in als leiding om de jeugdleden diezelfde ervaring te laten beleven. Doordeweeks ben ik werkzaam als fysiotherapeut en ben ik met regelmaat in de klimhal te vinden.


Joris

Hoi, ik ben Joris. Door de jaren heen heb ik leiding gegeven bij de Welpen, Scouts en Explorers en ben nu onderdeel van het bestuur. De natuur en saamhorigheid van scouting trekt mij enorm aan waardoor ik inmiddels al meer dan 20 jaar lid ben van het Raboes. In het dagelijks leven ben ik HR-consultant en besteed mijn vrije tijd graag aan sporten en buiten zijn.


Pim

Mijn naam is Pim, 27 jaar oud en al ruim 20 jaar een vast gezicht op het Raboes. Als kind zijnde heb ik altijd een onwijs leuke tijd gehad op scouting. Ik zet mij al 10 jaar in als leiding om de jeugdleden diezelfde ervaring te laten beleven. Doordeweeks ben ik werkzaam als ingenieur en ben ik met regelmaat in de volleybal te vinden.

Logo Scouting Raboes Laren