Groep & Leiding

Scouting Raboes wordt gedragen door een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Naast de leiding die elke week opkomsten en andere activiteiten voor de jeugdleden organiseren is er een bestuur, stichting, materiaalcommissie, oudercommissie, donateurs en nog veel meer. Een keer rondlopen op het Raboes laat de grote diversiteit aan vrijwilligers zien. Samen zorgen zij voor een proactieve, gezellige en warme groep waarbinnen jeugdleden zich in de natuur kunnen vermaken en ontwikkelen. Scouting Raboes staat open voor iedereen, en iedereen is vrij om op een eigen manier een bijdrage te leveren. Het Raboes bindt dan ook een grote groep mensen en is voor hen een belangrijk onderdeel van hun leven.

Leiding

Scouting is voor alle leeftijden! Als je de 18 bent gepasseerd is het leidinggeven jouw volgende uitdaging! Samen met jouw leidingteam zorg je ervoor dat er elke week weer een hele gave, uitdagende opkomst wordt georganiseerd voor de jeugdleden van het Raboes. Zo kan dat een gaaf spel op de hei zijn, het opbouwen van de kabelbaan of het knutselen van een tijdmachine. Je gaat met je speltak op kamp, begeleidt de jeugdleden in hun ontwikkeling en je doet elke week weer stoere dingen die je echt niet thuis had gedaan.

Een van de leiding die al jaren actief is op het Raboes is Joris Meijen. Hij is momenteel groepsbegeleider in het bestuur en leiding bij de explorers. Zo zegt hij over het leidinggeven op het Raboes: “Ik vind het tof dat je het Raboes met zijn allen draait. Iedereen draagt zijn of haar steentje bij. Ik stop veel energie in het Raboes, maar krijg er ook heel veel energie van!”

Persoonlijke ontwikkeling

Leidinggeven is vrijwilligerswerk. Je staat jeugdleden bij in hun ontwikkeling, maar hier krijg je behalve veel plezier ook wat voor terug. Als leiding krijg je de mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen. Hiervoor bestaat de Scouting Academy. Immers, als Raboesleiding ben je niet alleen lid van het Raboes, maar ook meteen van Scouting Nederland. Zowel binnen onze eigen Scouting Regio als landelijk bestaan er heel veel mogelijkheden om je persoonlijke talenten te ontwikkelen. Die competenties kan je ook als je later gaat solliciteren aantonen! Voor je eigen ontwikkelplan kun je terecht bij de praktijkbegeleider van de groep. Op het Raboes is dat Youri. Hij kan je alles vertellen over wat Scouting Academy voor jou kan betekenen.

Gekwalificeerde leiding

Als leiding heb je een verantwoordelijke taak en daarom willen we graag dat je je best doet om zo goed mogelijk leiding te geven. Om dit te leren is er een speciale route die je volgt om van beginnend leiding gekwalificeerd leiding te worden. Dat doe je helemaal in je eigen tempo en zoals je het zelf wilt. Niets ingewikkelds, maar met heel veel lol! Om je hierbij te helpen is er op het Raboes een praktijkbegeleider. Een? Wij hebben er zelfs drie, namelijk Youri, Mark en Esther. Zij zullen af en toe met je afspreken om te vragen hoe het met je gaat. Ook zullen zij kijken op welke punten jij eventueel nog wat kan en wil bijleren.

Leiding worden?

Scouting Raboes heeft een grote groep aan gezellige, fanatieke leiding die zichzelf graag uitdaagt. We draaien elke week opkomst voor vijf speltakken (leeftijdsgroepen) en proberen altijd weer nieuwe en spannende activiteiten te bedenken. Lijkt het jou ook leuk om samen met anderen, in een bosrijke natuur, jezelf te ontwikkelen? Kom dan eens een opkomst met ons meedraaien!

Stuur voor meer informatie een e-mail naar bestuur@scoutingraboes.nl