Kabouters

7-11  jaar, Meisjes

Algemeen

Heeft u een dochter van 7 t/m 11 jaar die van buiten spelen, giechelen met vriendinnetjes en lekker bezig zijn houdt? Of heeft ze op zaterdag niks te doen en zou u haar liever meer buiten zien? Dan is scouting de uitkomst!

Leeftijd7 t/m 11 jaar
GeslachtMeisjes
WanneerZaterdag: 14.00 t/m 16.30 uur
UniformGroene Raboes sweater + Das (Hunting Stewart)
Contactkabouters@scoutingraboes.nl
Kosten130 euro per jaar

kabouters

Opkomsten

Dan vraagt u zich vast af: leuk, maar wat doen ze nou eigenlijk op die zaterdagmiddag?

Dat is eigenlijk niet makkelijk te omschrijven. Elke week doen we weer wat anders. Soms spelen we verschillende spelletjes, soms hebben we een thema-opkomst, soms gaan we knutselen en soms gaan we dingen leren. Bij spelletjes moet u niet denken aan “mens-erger-je-niet” of monopoly, maar aan spelletjes als levend stratego, touwtje branden of gewoon tikkertje. In elk geval houden we ervan om met zijn allen lekker buiten in het bos of op de hei rond te rennen!

De leiding wil nog wel eens creatief zijn en een thema-opkomst bedenken. Zo hebben we een circus-opkomst, een levend cluedo of wat u ook maar kunt verzinnen! Mocht het nou regenen dan zijn we snel geneigd om in ons ruime lokaal de verwarming lekker hoog te zetten en van alles gaan knutselen of lekker koekjes of pizza te gaan bakken.

Om het ook nog een beetje educatief te houden vullen we sommige opkomsten met knopen en tochttechnieken leren. Hier doen we nog niet zo veel mee, maar als ze eenmaal naar de scouts gaan is het heel handig om alvast te weten hoe je nou een mastworp moet knopen.

Al met al is het altijd een leuke middag. Wilt u nou echt weten wat er op een opkomst gebeurt dan zou u gewoon eens moeten komen kijken, dan ziet u vanzelf hoe gezellig het is!

Logo Scouting Raboes Laren

Activiteiten

Naast de gewone opkomsten hebben we ook verschillende activiteiten op het programma staan.

SINTERKLAAS
Intocht Naarden

Elk jaar is er in Naarden een grote Sinterklaas intocht en elk jaar gaan we samen met de bevers (de jongere speltak) hiernaar kijken. Naast de zwarte pieten en natuurlijk de Sint zelf bestaat de intocht uit een heleboel wagens versierd in een bepaald thema. Genietend van een bekertje warme chocolademelk en uiteraard een handje pepernoten is het altijd een leuk uitstapje.

Sint op het Raboes
Nadat we de Sint in het land verwelkomd hebben komt hij een paar weken later ons vereren met een bezoekje aan het Raboes. Samen met een aantal pieten is dit altijd een erg gezellige middag.

OPEN DAG
Heeft u wel eens een hele grote schommel op de Brink zien hangen? Of liepen er opeens allemaal geschminkte kinderen rond? Of misschien zag u rookpluimen ervandaan komen, en kinderen met versgebakken broodjes..? dan heeft het Raboes een open dag op de Brink gehad! Op deze dag nemen we onze kabouters graag mee, maar zijn ook alle buitenstaanders van harte welkom! Er gebeurt van alles op zo’n dag, en daar genieten de kinderen zichtbaar van!

KAMP
Ons grootste evenement van het jaar, dat waar we vanaf de eerste opkomst al naar uitkijken: zomerkamp! Elke zomer gaan we lekker een weekje weg. We gaan naar een ander scouting-clubhuis en terwijl u van een weekje rust geniet, is het bij ons een week vol drukte en gezelligheid! Het kamp heeft elk jaar een bepaald thema, zoals “hollywood”, “cowboys en indianen” of “een reis rond de wereld”. Niet alleen moeten de kabouters verkleedkleren mee, ook de leiding gaat verkleed en spelen een themaverhaal. Op deze manier doen we elke dag wat anders. We lopen een tocht, hebben een sportdag en een dorpdag, maar ook een ontspannende crea-tutdag en knutseldag. Al met al elk jaar weer een geweldige ervaring! Na deze week is het dan ook met de rust gedaan als uw dochter terug komt met massa’s verhalen om te vertellen.

REÜNIE WEEKEND
Omdat er op kamp een heleboel leuke foto’s zijn gemaakt en omdat er kabouters naar de scouts (de oudere speltak) zijn gegaan hebben we jaarlijks een reünieweekend. We komen dan een weekendje bij elkaar op het Raboes om foto’s te kijken, herinneringen op te halen en om gewoon een reden te hebben voor gezelligheid. Want geef toe: een nachtje uit logeren is altijd leuk!

Logo Scouting Raboes Laren

Hoi!

Wat leuk dat je een kijkje komt nemen bij de leiding van de Kabouters!

Op dit moment zijn Tamara en Joris de teamleiders bij de Kabouters. Mocht u vragen hebben kunt u gerust mailen naar kabouters@scoutingraboes.nl. In het leidingteam zitten ook Myrthe en Lucia.


Joris

Ik ben Joris en ik ben 24 jaar. Sinds mijn 5e loop ik al rond op het Raboes, dus scouting zit redelijk in mijn bloed. Ik geef al 5 jaar enthousiast leiding bij de kabouters en sinds 3 jaar ben ik samen met Tamara teamleider. Doordeweeks ben ik product ontwerper bij Moba in Barneveld. En in mijn overige vrije tijd rij ik graag rondjes op mijn motoren.


Tamara

Mijn naam is Tamara Kroon ik ben 25 jaar en sinds 3,5 jaar loop ik bij Scouting Raboes. Ik ben sinds 2019 gezamenlijk teamleider bij de Kabouters. In het dagelijkse leven werk ik als Projectmanagement Officer bij Computrain (NCOI Groep). Naast scouting doe ik als hobby badminton bij BV De Treffers in Hilversum.


Myrthe

Ik ben Myrthe, 20 jaar en zit al sinds mijn 4e bij het Raboes. Dit wordt mijn tweede jaar leiding geven bij de kabouters, wat ik met veel plezier doe. Ik werk bij My Jewellery en woon in Utrecht. Verder vind ik het leuk om te reizen en naar concerten gaan.


Lucia

Ik ben Lucia, 20 jaar en nu ongeveer 2 jaar lid van scouting Raboes. Sinds vorig jaar ben ik met veel plezier vaste leiding bij de kabouters. Ik studeer psychologie aan de UvA en ik woon in Amsterdam. In mijn vrije tijd speel ik graag gitaar.

Logo Scouting Raboes Laren