Lidmaatschap

Aan deelname aan activiteiten van Scouting Raboes zit een lidmaatschap verbonden. Met dit lidmaatschap ben je lid van Scouting Raboes, en daarmee ook meteen van Scouting Nederland. De leiding tijdens de opkomsten en de organisatie van Scouting Raboes gaan geheel op vrijwillige basis, de kosten van een lidmaatschap gaan deels naar Scouting Nederland, en anderzijds bedoelt voor o.a. de aanschaf van spelmateriaal, onderhoud, organisatie (inschrijvingen) en financiering van activiteiten.

Aanmelden

Enthousiast geworden voor het Raboes? Vergeet niet dat je eerst 4 keer vrijblijvend mee mag draaien. Als je, net als wij, hierna nooit meer weg wil bij het Raboes kan je je aanmelden door je in te schrijven via deze website. Je wordt dan lid van Scouting Raboes en staat dan ook meteen ingeschreven bij Scouting Nederland.

Voorwaarden

Aan je inschrijving als lid van Scouting Raboes zijn bepaalde voorwaarden verbonden. Deze voorwaarden zijn verschillend voor jeugdleden en leidinggevenden, maar ze zijn er in beide gevallen voor om te zorgen dat we allemaal een leuke, leerzame en veilige tijd met elkaar beleven. De belangrijkste zijn: Je komt wekelijks voor aanvang van opkomst van jouw speltak in uniform naar het Raboes. Ben je verhinderd dan zorg je ervoor dat jij of je ouders dit op tijd aan de verantwoordelijk leiding laat weten. Als leidinggevende bespreek je de voorwaarden die voor jou van toepassing zijn met je praktijkbegeleider. Bovendien neem je kennis van en onderteken je de gedragscode van Scouting Nederland. Heb je vragen dan kan je hiermee altijd terecht bij het bestuur.

Uniform

Op het Raboes dragen we allemaal een uniform. Omdat we graag een beetje anders zijn, hebben we niet gekozen voor de standaard Scouting blouse. Wij dragen stoere truien of t-shirts met een das en de bijbehorende dasring. Elke speltak heeft zijn eigen kleur uniform. De bevers zijn in het rood, de welpen en kabouters in het groen, de scouts in het blauw. De Explorers zijn nog een tikkeltje tegendraadser dan de rest, zij hebben een eigen ontworpen polo. De leiding draagt een zwart vest. De kosten voor het uniform zijn als volgt:

Trui: 22,50 euro

T-shirt: 12,50

Das: 7,50 euro

Dasring: 2,50

Het uniform is te bestellen in onze webshop!

Kosten

De kosten van het lidmaatschap bedraagt jaarlijks 140 euro. Nieuwe leden die na januari lid worden betalen de helft van het lidmaatschap. Hier bovenop betaalt elk lid alvast een kwart van de zomerkampkosten, ook als je niet meegaat op zomerkamp. Dit is omdat de leiding het hele jaar al bezig is met de voorbereidingen voor het zomerkamp. Hiervoor worden al kosten gemaakt voordat het kamp begint. We willen graag dat iedereen meegaat op kamp, want het is een ervaring die je niet wil missen!  De kosten voor het zomerkamp zijn 120 euro, waarvan de eerste 30 euro gelijk met de contributie wordt gefactureerd.

Informatieboekje

Voor nieuwe en bestaande leden hebben wij als naslagwerk een informatieboekje gemaakt. Het informatieboekje kun je hier downloaden:

Scouting Raboes Informatieboekje