WelpenGroene Raboes trui

7 t/m 11 jaar, Jongens

Algemeen

Stap in de avontuurlijke wereld van Scouting bij de Welpen van Scouting Raboes! Onze bruisende speltak biedt kinderen van 7 tot 11 jaar de kans om samen te leren, ontdekken en groeien. Met uitdagende activiteiten, spannende spellen en onvergetelijke kampen, beloven we een veilige en leuke omgeving waar vriendschappen bloeien en zelfvertrouwen wordt opgebouwd. Laat uw kind tot 4 keer vrijblijvend opkomsten beleven!

Leeftijd7 t/m 11 jaar
GeslachtJongens
WanneerZaterdag: 14.00 t/m 16.30 uur
UniformGroene Raboes sweater + Das (Hunting Stewart)
Contactwelpen@scoutingraboes.nl
Kosten140 euro per jaar

Opkomsten

Ik hoor u denken; wat gaat mijn kind dan doen op een zaterdagmiddag? Elke zaterdagmiddag komen we samen voor avontuur, spel en leren in een veilige en stimulerende omgeving. Onze ervaren en erkende leiding staat klaar om uw kind mee te nemen op een reis vol ontdekkingen. Elke opkomst is doordrenkt met spannende activiteiten die teamwork, creativiteit en zelfvertrouwen bevorderen.

Tijdens onze opkomsten kunnen de Welpen zich verheugen op een diverse reeks activiteiten. Deze activiteiten variëren van vuur maken en broodjes bakken tot hutten bouwen in het bos verderop. Ook besteden we aandacht aan belangrijke vaardigheden, zoals samenwerken, communiceren en respect voor elkaar en de natuur.

Bij de Welpen draait alles om ontwikkeling en plezier. Onze leiding zorgt voor een gestructureerde omgeving waarin kinderen kunnen groeien en hun grenzen kunnen verleggen. Elk lid krijgt de kans om nieuwe vrienden te maken en zichzelf uit te dagen op een manier die past bij hun leeftijd en niveau.

Met trots kunnen we zeggen dat onze leiding bestaat uit ervaren vrijwilligers, die passie hebben voor de ontwikkeling van de Welpen. Hun inzet garandeert niet alleen veiligheid, maar ook een boeiende en stimulerende omgeving waarin uw kind kan floreren.

Kortom, de opkomsten bieden talloze activiteiten waar uw kind zich helemaal in kan laten onderdompelen.

14.00 uurOpenen
14.05 uurOpeningsspel
14.20 uurNaar de hei
14.30 uurLevend stratego
15.15 uurLimonade drinken
15.20 uurTerug naar Raboes
15.30 uurVuur maken
16.00 uurBrood bakken
16.30 uurSluiten

Nesten
De Welpen dragen een groene sweater gecombineerd met de Raboes das. Bij de welpen wordt van ze verwacht dat ze iets zelfstandiger zijn dan bij de bevers. De welpen worden in het begin van het jaar in nesten ingedeeld en bij elk nest wordt er een gids, meestal een oudere welp, benoemd die verantwoordelijk is voor het wel en wee binnen zijn nest. Hij wordt hierin geholpen door de helper. Door het maken van deze nesten wordt de samenwerking binnen de groep gestimuleerd en bevorderd. Een eigenschap die je in het dagelijks leven ook erg van pas komt.

Logo Scouting Raboes Laren

Activiteiten

Uiteraard zijn er ook heel veel speciale activiteiten buiten de reguliere opkomsten, hieronder staan er een aantal uitgestald.

SINTERKLAAS

Ja hoor, Sinterklaas paradeert ook over het Raboes! We begroeten hem luidkeels bij aanvang en wuiven hem bij het afscheid uit. En oh, die Pieten zullen eens zien hoe serieus wij het nemen om de perfecte Piet te worden!

OPEN DAG

Heeft u ooit kinderen op de Brink zien slacklinen? Of plotseling een zee van geschminkte kindergezichten gespot? Of misschien de geur van versgebakken broodjes geroken, vergezeld van een vleugje rook? Tja, dat betekent dat het Raboes een open dag op de Brink heeft georganiseerd! Deze open dag organiseren we ook één keer per jaar op het Raboes! Kom met onze Welpen mee, of sluit gezellig aan als buitenstaander. Een dag vol plezier en activiteiten die de kinderen in hun element brengen!

ZOMERKAMP

Ons jaarlijkse hoogtepunt waar we al vanaf de eerste opkomst naar uitkijken: het zomerkamp! We trekken er elke zomer een weekje op uit. Terwijl u geniet van welverdiende rust, is het bij ons één en al bedrijvigheid en gezelligheid! Met elk jaar een nieuw thema, zoals “De Smurfen”, “Asterix en Obelix” of “Kung Fu Panda”, zetten we de boel op stelten.

Verkleedpartijen, themaverhalen, tochten, sportdagen, dorpdagen – alles zit erin! Uw zoon keert terug vol verhalen, en rust? Dat komt later wel!

REÜNIEWEEKEND

Nadat we op kamp talloze foto’s hebben geschoten en sommige Welpen doorgroeien naar de scouts (de oudere speltak), plannen we jaarlijks een reünieweekend. Een moment om bij elkaar te komen op het Raboes, foto’s te bewonderen, herinneringen op te halen en gewoon gezellig te zijn. Want zeg nou zelf, een nachtje uit logeren is altijd een feestje!

Logo Scouting Raboes Laren

Op dit moment zijn Thomas (Tabaki) en Anton (Sambua) teamleider bij de welpen. Voor vragen kan je hen bereiken via welpen@scoutingraboes.nl

Naast Thomas en Anton geven ook Jorn, Terry, Jamie, Mart en Jeroen vast leiding bij de welpen op zaterdag. Naast de vaste leiding zijn Jort en Dion ook nog regelmatig bij de welpen opkomsten aanwezig!


Thomas (Tabaki)

Hoi ik ben Thomas maar bij de welpen heet ik Tabaki. Ik ben net mijn negentiende levensjaar ingedoken en ben al zolang als ik me kan herinneren elke zaterdag op het Raboes te vinden. Ik geef leiding bij de welpen als vaste leiding. Dat betekend dat ik zo goed als altijd aanwezig ben. Ik woon in Utrecht waar ik ook al twee jaar met veel plezier studeer. Buiten Raboes ben ik vaak te vinden in de sportschool en houd ik veel van creatief bezig zijn zoals bijvoorbeeld tekenen.


Anton (Sambua)

Hoi ik ben Anton, maar mijn welpennaam is Sambua.
Ik ben negentien jaar en zit nu al 8 jaar bij het Raboes. Ik geef iedere zaterdag met veel plezier leiding bij de welpen. Ik studeer natuurkunde in Utrecht. Mijn hobby’s zijn schaken en kamperen met vrienden.


Jort (Kaa)

Ik ben Jort maar bij de welpen heet ik Kaa. Ik ben 22 en ik ben al 12 jaar lid van scouting Raboes. Vanaf mijn 17e ben ik begonnen met leiding geven bij de welpen. Dit doe ik nu als invalleiding maar ik ga wel elk jaar mee op kamp. Buiten het Raboes werk ik als energy consultant maar ik ga na de zomer weer verder studeren. Verder speel ik hockey en houd ik erg van skiën.

Logo Scouting Raboes Laren