WelpenGroene Raboes trui

7 t/m 11 jaar, Jongens


Algemeen

De welpen zijn een roedel jonge wolven. De welpen vormen een gezellige en actieve speltak voor jongens. Elke zaterdag draaien de welpen opkomst. Tijdens deze opkomst gaan zij samen met Akela en de andere jungleboek figuren op ontdekking uit in de rimboe.

Leeftijd7 t/m 11 jaar
GeslachtJongens
WanneerZaterdag: 14.00 t/m 16.30 uur
UniformGroene Raboes sweater + Das (Hunting Stewart)
Contactwelpen@scoutingraboes.nl
Kosten130 euro per jaar

De opkomsten openen we allereerst met het hijsen van de vlag, daarna doen we de belofte ons best te doen en sluiten we af met onze kreet. We sluiten de opkomst weer met het strijken van de vlag en de kreet ‘Ik Djip,djip,djip, wij djop,djop,djop, poef’. Wat zoveel betekend als ik doe mijn best gevolgd door wij doen ons best.

Welpen bij de vlag

Opkomsten

De opkomsten worden door de ervaren en erkende leiding in elkaar gezet en daarbij proberen ze veel verschillende programma´s te bedenken. De opkomsten gaan voornamelijk spelenderwijs waarbij voornamelijk de aandacht ligt op het groepsgevoel. Zowel binnen je nest als binnen de roedel. Vaak doen we tussen de grotere activiteiten ook wat kleine spelletjes. Hieronder heb je een voorbeeld opkomst.

14.00 uurOpenen
14.05 uurOpeningsspel
14.20 uurNaar de hei
14.30 uurLevend stratego
15.15 uurLimonade drinken
15.20 uurTerug naar Raboes
15.30 uurVuur maken
16.00 uurBrood bakken
16.30 uurSluiten

Nesten
De Welpen dragen een groene sweater gecombineerd met de Raboes das. Bij de welpen wordt van ze verwacht dat ze iets zelfstandiger zijn dan bij de bevers. De welpen worden in het begin van het jaar in nesten ingedeeld en bij elk nest wordt er een gids, meestal een oudere welp, benoemd die verantwoordelijk is voor het wel en wee binnen zijn nest. Hij wordt hierin geholpen door de helper. Door het maken van deze nesten wordt de samenwerking binnen de groep gestimuleerd en bevorderd. Een eigenschap die je in het dagelijks leven ook erg van pas komt.

Logo Scouting Raboes Laren

Activiteiten

Naast onze gewone opkomsten zijn er door het jaar heen ook nog een aantal speciale activiteiten. Wanneer deze zijn hoor je van je leiding, maar je kan de activiteiten ook terugvinden in de agenda op deze website. Hou de agenda goed in de gaten, want die is elk jaar een beetje anders!

Uitjes en kamp

Elk seizoen hebben we ook een aantal speciale activiteiten. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan sinterklaas of een reünieweekend. Daarnaast is natuurlijk het hoogtepunt van het scoutingjaar een week op kamp. Tijdens deze week gaan we een week in een clubhuis van een andere scoutinggroep overnachten en genieten van een geweldig thema en spannende avonturen beleven.

DUS KOM EEN KEER KIJKEN BIJ ONS EN WE WETEN ZEKER DAT JIJ ER GEEN SPIJT VAN ZAL KRIJGEN!

Logo Scouting Raboes Laren

Op dit moment is Wietse Wierks teamleider bij de welpen. Voor vragen kan je hem bereiken via welpen@scoutingraboes.nl

Naast Wietse geven ook Jorn, Thomas en Anton vast leiding bij de welpen op zaterdag. Naast de vaste leiding zijn Jort en Dion ook nog regelmatig bij de welpen opkomsten aanwezig!


Wietse (Chill)

Mijn naam is Wietse en voor de welpen heet ik Chill. Ik ben de Akela of teamleider bij de welpen en dus ook het aanspreekpunt voor de ouders. Ik ben 24 jaar en ben momenteel mijn studie ‘Hydrologie’ aan het afronden op de Vrije Universiteit Amsterdam. Zelf zit ik al op scouting sinds de bevers, al bijna mijn hele leven dus. In mijn vrije tijd speel ik graag squash of ben ik te vinden in de klimhal.


Thomas (Tabaki)

Hoi ik ben Thomas maar bij de welpen heet ik Tabaki. Ik ben net mijn negentiende levensjaar ingedoken en ben al zolang als ik me kan herinneren elke zaterdag op het Raboes te vinden. Ik geef leiding bij de welpen als vaste leiding. Dat betekend dat ik zo goed als altijd aanwezig ben. Ik woon in Utrecht waar ik ook al twee jaar met veel plezier studeer. Buiten Raboes ben ik vaak te vinden in de sportschool en houd ik veel van creatief bezig zijn zoals bijvoorbeeld tekenen.


Anton (Sambua)

Hoi ik ben Anton, maar mijn welpennaam is Sambua.
Ik ben negentien jaar en zit nu al 8 jaar bij het Raboes. Ik geef iedere zaterdag met veel plezier leiding bij de welpen. Ik studeer natuurkunde in Utrecht. Mijn hobby’s zijn schaken en kamperen met vrienden.


Jort (Kaa)

Ik ben Jort maar bij de welpen heet ik Kaa. Ik ben 22 en ik ben al 12 jaar lid van scouting Raboes. Vanaf mijn 17e ben ik begonnen met leiding geven bij de welpen. Dit doe ik nu als invalleiding maar ik ga wel elk jaar mee op kamp. Buiten het Raboes werk ik als energy consultant maar ik ga na de zomer weer verder studeren. Verder speel ik hockey en houd ik erg van skiën.

Logo Scouting Raboes Laren