7 t/m 11 jaar, Jongens

Algemeen

De welpen zijn een roedel jonge wolven. De welpen vormen een gezellige en actieve speltak voor jongens. Elke zaterdag draaien de welpen opkomst. Tijdens deze opkomst gaan zij samen met Akela en de andere jungleboek figuren op ontdekking uit in de rimboe.

Leeftijd7 t/m 11 jaar
GeslachtJongens
WanneerZaterdag: 14.00 t/m 16.30 uur
UniformGroene Raboes sweater + Das (Hunting Stewart)
Contactwelpen@scoutingraboes.nl
Kosten130 euro per jaar

De opkomsten openen we allereerst met het hijsen van de vlag, daarna doen we de belofte ons best te doen en sluiten we af met onze kreet. We sluiten de opkomst weer met het strijken van de vlag en de kreet ‘Ik Djip,djip,djip, wij djop,djop,djop, poef’. Wat zoveel betekend als ik doe mijn best gevolgd door wij doen ons best.

Welpen bij de vlag

Opkomsten

De opkomsten worden door de ervaren en erkende leiding in elkaar gezet en daarbij proberen ze veel verschillende programma´s te bedenken. De opkomsten gaan voornamelijk spelenderwijs waarbij voornamelijk de aandacht ligt op het groepsgevoel. Zowel binnen je nest als binnen de roedel. Vaak doen we tussen de grotere activiteiten ook wat kleine spelletjes. Hieronder heb je een voorbeeld opkomst.

14.00 uurOpenen
14.05 uurOpeningsspel
14.20 uurNaar de hei
14.30 uurLevend stratego
15.15 uurLimonade drinken
15.20 uurTerug naar Raboes
15.30 uurVuur maken
16.00 uurBrood bakken
16.30 uurSluiten

Nesten
De Welpen dragen een groene sweater gecombineerd met de Raboes das. Bij de welpen wordt van ze verwacht dat ze iets zelfstandiger zijn dan bij de bevers. De welpen worden in het begin van het jaar in nesten ingedeeld en bij elk nest wordt er een gids, meestal een oudere welp, benoemd die verantwoordelijk is voor het wel en wee binnen zijn nest. Hij wordt hierin geholpen door de helper. Door het maken van deze nesten wordt de samenwerking binnen de groep gestimuleerd en bevorderd. Een eigenschap die je in het dagelijks leven ook erg van pas komt.

Activiteiten

Naast onze gewone opkomsten zijn er door het jaar heen ook nog een aantal speciale activiteiten. Wanneer deze zijn hoor je van je leiding, maar je kan de activiteiten ook terugvinden in de agenda op deze website. Hou de agenda goed in de gaten, want die is elk jaar een beetje anders!

Uitjes en kamp

Elk seizoen hebben we ook een aantal speciale activiteiten. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan sinterklaas of een reünieweekend. Daarnaast is natuurlijk het hoogtepunt van het scoutingjaar een week op kamp. Tijdens deze week gaan we een week in een clubhuis van een andere scoutinggroep overnachten en genieten van een geweldig thema en spannende avonturen beleven.

DUS KOM EEN KEER KIJKEN BIJ ONS EN WE WETEN ZEKER DAT JIJ ER GEEN SPIJT VAN ZAL KRIJGEN!

Logo Scouting Raboes Laren

Op dit moment is Wietse Wierks teamleider bij de welpen. Voor vragen kan je hem bereiken via welpen@scoutingraboes.nl

Wietse

Daan